2022-06-25 03:23
Sportfriss > Forma1 > Hamilton büszke Vettelre hogy a társadalmi ügyek szószólója lett

Hamilton büszke Vettelre hogy a társadalmi ügyek szószólója lettBüszkévé” teszi Lewis Hamiltont Sebastian Vettel utóbbi időben tapasztalt változása. A címvédő örül annak, hogy kollégája is mellé állt, és társadalmi ügyek szószólója lett.

Évekkel ezelőtt még egymástól teljesen eltérő személyiségként emlegettük Lewis Hamiltont és Sebastian Vettelt. Előbbi versenyző szereti és keresi a rivaldafényt, utóbbi elzárja a magánéletét a nyilvánosság elől. Az utóbbi időben a két bajnok viszont közelebb került egymáshoz, és nemcsak a pályán látott korábbi rivalizálásuk miatt. Hamilton és Vettel mostanság társadalmi ügyek szószólói, akik az F1-es hétvégék nyilvánosságát előszeretettel használják fel arra, hogy számukra fontos ügyeket népszerűsítsenek.


Míg Hamilton elsősorban a rasszizmus elleni és a sokszínűség melletti küzdelem élharcosa lett, Vettel főként a környezetvédelem fontosságát hirdeti, ám már több esetben fogalmazott meg határozott véleményt a melegek jogairól is az LMBTQ-mozgalom támogatójaként.


Hamilton örül, hogy Vettel is erre az útra lépett, és mint azt Isztambulban kifejtette, „büszke” is kollégájára emiatt.

Hihetetlenül büszke vagyok Sebastianra, hogy ezt teszi” – mondta a hétszeres bajnok. „Felfedezett magának dolgokat, amikhez szenvedéllyel viszonyul, és amikről nem fél beszélni.”

„Ő az idősebb generáció tagja, és úgy vélem, elérjük azt a kort, amikor empatikusabbá válunk. Neki már családja van, és a gyerekei, valamint a bolygó jövőjéről beszél, arról, mit kell tennünk azért, hogy felkészítsük őket a jövőre. Próbál egyfajta jelzőfény lenni az őt támogató gyerekek számára.”

Hamilton azt is elárulta, hogy szoktak beszélni Vettellel az efféle témákról és arról, mit kéne tenniük, ám közös projekteket nem terveznek. „Gyakran beszélünk ezekről a kérdésekről. Nincsenek közös terveink a jövőre vonatkozóan, de meg szoktuk beszélni a dolgokat, és támogatjuk egymást” – magyarázta a Mercedes-versenyzője.


 


AMIÉRT VETTEL SZEMLÉLETET VÁLTOTT

Vettelt nemrég arról kérdezték, mi indította be nála a szemmel látható változást, és mi sarkallta arra, hogy ne csak F1-es versenyzőként lépjen az F1-es színpadra. „Nem volt semmilyen trauma vagy hasonló. Nem, nem volt konkrét dolog, ami változást idézett elő.”


„Nem is tudom. Az életben eljön az a pont, amikor nagyon fontossá válik számunkra bizonyos dolgok megértése és megváltoztatása, és ilyenkor nemcsak beszélni kell ezekről, hanem cselekedni is”

– magyarázta a négyszeres bajnok.


„Nincs választásunk, nincs alternatívánk, és ahhoz, hogy az életünk a jövőben is fennmaradjon a bolygón, szerintem muszáj törődnünk a bolygónkkal. Ez az egyik. Ami pedig az emberi jogokat, az egyenlő bánásmódot és az emberekhez való viszonyulást illeti, az ilyesmire az ember fiatalon talán nem olyan érzékeny. Nem állítom, hogy nem látja ezt, de ahogy felnőttebb és érettebb leszel, egyre több dolgot látsz, és sokkal inkább tudatában leszel annak, mi minden történik a világban.”


Ő az idősebb generáció tagja, és úgy vélem, elérjük azt a kort, amikor empatikusabbá válunk. Neki már családja van, és a gyerekei, valamint a bolygó jövőjéről beszél, arról, mit kell tennünk azért, hogy felkészítsük őket a jövőre. Próbál egyfajta jelzőfény lenni az őt támogató gyerekek számára.”


Legutóbbi posztokA Mol Fehérvár üzent a Ferencvárosnak a legújabb igazolásával

2022-06-24 22:15:13

labdarúgó NB I-ben szereplő MOL Fehérvár a hivatalos honlapján jelentette be Claudiu Bumba érkezését. fehérvári együttes közleménye szerint Claudiu Bumba két szezonra kötelezte el magát a klubhoz, a megállapodása 2024 nyaráig szól majd.Bumba az elmúlt három évet Kisvárdán töltötte, melynél hama...


Magyarország nagyon kedvező helyzetbe kerülhet az EB selejtezőkben

2022-06-20 09:13:07

Amennyiben a magyar csapat a szeptemberi NL-összecsapások után is a tabella élén vagy a második helyen áll, akkor az Eb-selejtező sorsolásánál az első kalapba kerül, hiszen az A divízió csoportelsői és -másodikjai, valamint a két legjobb harmadik helyezett is innen várhatja a 2024-es...


Elképesztő csúcsigazolással a Fradit is sokkolná a Fehérvár - Sajtóhír

2022-06-17 18:43:49

lengyel sajtóhíreknek (meczyki.pl), nagy dobásra készül a Vidi, amely – NB I-es szinten – gigaajánlatot tett a spanyol Ivi Lópeznek.Ahogy azt a csakfoci is kiszúrta, a fehérváriak kivásárolnák a szerződéséből a csatárt, akit 600 ezer eurós, vagyis csaknem 240 millió forintos fizetéssel csábítan...


Dzsudzsák Balázs soha nem lesz többet válogatott?

2022-06-11 15:53:00

Könnyen lehet hogy 2019-ben Walesben játszott utoljára címeres mezben Dzsudzsák Balázs Ugyanis azóta egyszer sem kapott meghívót Marco Rossitól, és még búcsúmeccset sem kaphat 108-szoros magyar válogatott játékosok korábban elmondta hogy soha nem fogja lemondani a válogatottságot de két év...


Szalai Ádám köszönetet mondott, ezt kéri a magyar szurkolóktól - VIDEÓ

2022-06-11 14:05:55

Szalai Ádám megköszönte a szurkolóknak az angolok és az olaszok elleni buzdítást, egyben arra kérte a drukkereket, hogy kerüljék a rasszista és kirekesztő megnyilvánulásokat a szombati, németek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen.A csapatkapitány felhívta a figyelmet, hogy a magyar válogatottnak van m...


Szalai Ádám köszönetet mondott, és erre kéri a magyar szurkolókat, - VIDEÓ

2022-06-11 14:00:41

Szalai Ádám megköszönte a szurkolóknak az angolok és az olaszok elleni buzdítást, egyben arra kérte a drukkereket, hogy kerüljék a rasszista és kirekesztő megnyilvánulásokat a szombati, németek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen.A csapatkapitány felhívta a figyelmet, hogy a magyar válogatottnak van m...


Szalai Ádám hamarosan beérheti Puskás Ferencet

2022-06-09 21:57:58

Szalai Ádám hamarosan beérheti a magyar labdarúgás legnagyobb alakját Puskás Ferencet ehhez még 3 válogatott meccsen kell pályára lépnie, német, angol meccsen pályára lép. Amire nagy esély van. akkor csak egy meccs kell neki. magyar labdarúgó-válogatottban legtöbbször szerepelt futballisták ra...


Marco Rossi a magyar és az olasz himnuszt is fogja énekelni az egymás elleni meccsen

2022-06-06 20:23:16

Marco Rossi korábbi ígérete szerint a magyar és az olasz himnuszt is fogja énekelni az egymás elleni meccsen Magyarországot második hazájaként fogadja el. Olaszországban is kivívta a tiszteletet. Amit a magyar válogatotttal elért eddig. Az Olaszok nem számítana könnyű mérkőzésre. 


RólunkA SportFriss.hu online sport magazin célja a nagyközönség széleskörű tájékoztatása a legfrissebb sporttörténésekről főként a foci és a Forma1 világából.

Szerkesztőség elérhetősége: moc.liamg@ssirftrops